Wil jij ook “Gevoelsverkenner” beleven?

15 januari 2021 | Blog

Duik dan mee in de prachtige wereld die “Gevoelsverkenner” heet …..

Heb jij ooit een man een hele terugreis van vakantie verbaasd zien kijken naar zijn vrouw die ongekend gezellig en vrolijk, zonder tegenpruttelen naast hem zat op weg naar huis? Ik die altijd moeite heb, om dat heerlijke vakantie gevoel los te laten, kon wetende dat thuis de methodiek “Gevoelsverkenner” op de deurmat lag, niet langer wachten om naar huis te gaan. Hilarisch.

Alleen de verpakkingen al, daar word je toch blij van.
Ik ben er dan ook eens goed voor gaan zitten. Heb een mooi ingebonden boekje gemaakt van de werkbladen, en ben met een grote mok thee erbij, in alle rust aan de slag gegaan.

Uitgerust van vakantie, met mijn hond op mijn voeten en de beker thee in mijn hand zijn voor mij alle kwartjes op z’n plek gevallen…..
De inzichten van Gevoelsverkenner hebben mij dan ook de laatste zet gegeven en doen besluiten om mijn baan in het onderwijs op te zeggen! Knopen door te hakken, belangrijke beslissingen te nemen en met een open en helder vizier de toekomst in te stappen. Ik heb de kracht gevonden om mijn bagage te bundelen en in het landschap achter te laten. Vanaf nu mag ik weer voelen en ervaren waar het echt om gaat in het leven!

Ik wil namelijk uit die kuil, niet meer tegen de stroom inzwemmen, mijn krachten gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, Wegkijken van alles wat negatieve energie vreet, af en toe lekker even rondhangen in een stoeltjeslift, zodat ik mijn koers opnieuw kan bepalen en vanuit mijn luchtballon met open vizier de toekomst tegemoet varen. En doen wat ik werkelijk wil; er vanuit mijn hartopener gevoel voor anderen kunnen zijn.

Ik gun dan ook de hele wereld dit gevoel van kracht, overtuiging, zelfvertrouwen en het leren omgaan maar vooral ook inzetten van je gevoel. Je doelen daadwerkelijk waarmaken is het mooiste cadeautje voor jezelf. Je gevoelens letterlijk ervaren is “goud” waard.

Vanuit mijn persoonlijke beleving ben ik “Gevoelsverkenner” in gaan zetten in mijn coach praktijk.
Juist het visualiseren maakt dat deze methode op zoveel verschillende manieren is in te zetten. Het “Gevoelsverkenner” landschap heb ik dan ook altijd binnen handbereik in mijn praktijk. De “Verkenner” poppetjes, het tableau en de knapzak maken de visualisaties helemaal compleet.
Soms zet ik de methodiek heel kort in, ter verduidelijking om het laten voelen/ervaren van een situatie. Maar ook “elke” verkenner verkennen blijkt voor zowel kinderen, jongeren als ouders een enorme meerwaarde. Opvallend is het gemak waarmee de visualisaties opgepakt worden. Het landschap en de verkenners spreken enorm tot de verbeelding. En het mooiste van alles is, is dat alles wat het teweeg brengt, altijd OKÉ is!

Kortom: Gevoelsverkenner maakt mijn toolkit compleet en ik hoop nog vele wondertjes vanaf de zijlijn mee te mogen maken. Want als je eenmaal “JOUW”LANDSCHAP” voelt, dan ben je niet meer te stoppen.

Ik spring nog even in mijn favoriete plekje om het een en ander te overzien. Hartelijke groetjes en ik wens je een dag vol “wondertjes.”


Mandy

Wil jij GevoelsVerkennerWondertjes meebeleven? 

vul hieronder jouw gegevens in

Meld je aan voor mijn

Inspiratie Bulletin

Bedankt voor het inschrijven, vanaf nu wordt jij ook op de hoogte gehouden!